Nieuws

Een oerwoud aan arbeidsrechtelijke regels

Dit is ons laatste artikel in de WAB-reeks. Naast de komst van de WAB per 1 januari 2020, staat er nog veel meer te gebeuren op het gebied van arbeidsrecht. Door alle nieuwe wetgeving is het lastig om door de bomen het bos te zien. Daarom hieronder een overzichtsartikel met de belangrijkste wijzigingen in 2020. Tot slot behandelen wij nog kort het rapport dat de commissie Regulering van Werk (‘’Commissie Borstlap’’) op 23 januari 2020 heeft uitgebracht.

De Visuele Arbeidsovereenkomst

Bij Workx maken we juridische onderwerpen graag simpel. Vandaar dat wij een visuele arbeidsovereenkomst hebben ontwikkeld. De overeenkomst kan uiteraard in lijn worden gebracht met de eigen huisstijl. De bedoeling is om de overeenkomst vooral eenvoudig, overzichtelijk en goed leesbaar te maken. En vernieuwend, zodat dit ook meteen een positieve uitstraling heeft op (nieuwe) medewerkers. …

WAB Update 4: Premiedifferentiatie WW

De premiedifferentiatie WW heeft als doel om de arbeidsmarkt in ‘balans’ te brengen, maar vergt de nodige inspanningen van de werkgever. Met de nieuwe vorm van premiedifferentiatie WW is de hoogte van de WW-premie niet meer gerelateerd aan de sector waarin de werkgever actief is. De aard van de arbeidsovereenkomst – vast of flexibel – is vanaf 1 januari 2020 bepalend voor de hoogte van de WW-premie.