Nieuws

Een corona-overschot aan vakantiedagen, wat nu?

Het einde van het jaar nadert alweer en misschien heb jij dit jaar jouw vakantie vanwege alle coronamaatregelen wel uitgesteld. In dat geval zou het zo kunnen zijn dat je het jaar eindigt met een flink overschot aan vakantiedagen en vraag je je misschien af of het mogelijk is om daar iets mee te doen. In dit artikel gaan we in op de vraag op welk moment vakantiedagen kunnen worden uitbetaald en wat in dat geval dan de waarde is van een vakantiedag.

Update NOW

Zoals aangekondigd in ons eerdere artikel geldt met ingang van 1 oktober jl. de NOW 3. De tekst van de NOW 3 is inmiddels gepubliceerd en wij lichten de wijzigingen ten opzichte van de eerdere NOW regelingen graag nogwat nader toe.

NOW 3

Vanaf 1 oktober zal de NOW 3 gaan gelden. De systematiek (compensatie op basis van een subsidie van een deel van de loonsom bij substantieel omzetverlies) zal grotendeels hetzelfde blijven. Toch is er ook een aantal wijzigingen.

Workx is weer een nieuwe arbeidsrechtadvocaat rijker!

Alain Heunen is voor de zomer op 1 juli gestart en sindsdien onderdeel van het Workx team, maar heeft tot nu geen introductie op de website gehad en dat hoort er bij Workx zeker bij. Met de komst van Alain bestaat het Workx team nu uit 9 gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaten.

Workx (re)organiseert

De coronacrisis heeft impact op iedereen. Het zijn moeilijke tijden en veel bedrijven ontkomen niet aan gedwongen afscheid van personeel. Dit is niet eenvoudig. En op juridisch gebied geldt een oerwoud aan regels waarmee rekening moet worden gehouden. Workx maakt dit overzichtelijk. Wij houden het graag simpel, in 3 stappen. Ontslaan is al moeilijk genoeg.