Nieuws

NOW regeling (details bekend)

Het Ministerie SZW heeft zojuist de details van de NOW regeling bekend gemaakt. De volledige regeling kun je hier vinden. Hieronder treft u een samenvatting van de NOW regeling. Wij zullen later deze week een update sturen over deze NOW regeling, met onder meer een FAQ.

Corona FAQ update!

Hieronder de antwoorden op enkele vragen die wij regelmatig tegenkomen in onze praktijk over de coronacrisis. Overigens wachten we nog met spanning op de nadere uitwerking van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

Corona update: Werktijdverkorting vervangen door Noodfonds

De regeling Werktijdverkorting (wtv) is stopgezet als ‘corona-maatregel’. In plaats daarvan introduceert het kabinet de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Het belangrijkste verschil is dat niet langer naar vermindering in werk per werknemer wordt gekeken. In plaats daarvan wordt slechts naar de omzetdaling als geheel gekeken en wordt er een tegemoetkoming gegeven in de totale loonkosten op basis van de omzetdaling.

Corona arbeidsrecht update

Allereerst wensen we iedereen de komende periode veel sterkte en beterschap voor diegenen die getroffen zijn door het Corona virus. Er komt een hoop op ons allemaal af. De door de overheid, werkgevers en werknemers te maken keuzes hebben bovendien invloed op zowel de korte als de lange termijn.

FAQ: Coronavirus

In dit artikel beantwoorden we de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.