Nieuws

Workx lanceert: driedaagse opleiding voor de HR-professional!

Ontdek de nieuwe driedaagse HR-opleiding van Workx, ontwikkeld in samenwerking met SDU. Leer alles over essentiële HR-onderwerpen en ontdek door de praktische handvatten van ervaren Workx-advocaten hoe je dagelijkse uitdagingen zoals concurrentiebedingen en arbeidsconflicten aanpakt. We behandelen recente wetswijzigingen en bieden een interactieve leerervaring met praktijkvoorbeelden. Bereid je voor op de HR-vraagstukken van morgen en meld je aan voor onze cursus op 14 en 21 juni en 8 oktober 2024!

Stageovereenkomst versus arbeidsovereenkomst

Is de stageovereenkomst ook een arbeidsovereenkomst? Als je het goed regelt in principe niet, maar de stageovereenkomst heeft wel een aantal kenmerken van een arbeidsovereenkomst waardoor deze soms ook (onbedoeld) een arbeidsovereenkomst is. In dit artikel zullen we deze kennis opfrissen, rekening houdend met de meest recente jurisprudentie.

Ziekte en vakantie; hoe zit dat eigenlijk?

Stel, je hebt een vakantie geboekt, maar je wordt vlak voor of tijdens die vakantie ziek. Kunnen de opgenomen vakantiedagen dan nog steeds van het vakantiesaldo worden afgeboekt? En hoe zit het met de werknemer die tijdens ziekte geen vakantie opneemt – vervallen zijn/haar vakantiedagen dan na verloop van tijd? Op die beide vragen is door de Hoge Raad eind vorig jaar duidelijkheid verschaft.

(Verwachte) Wetswijzigingen 2024

Een blik op de wetswijzigingen voor 2024: met een verhoging voor het minimumloon, de maximale transitievergoeding, de onbelaste thuiswerkvergoeding én de onbelaste reiskostenvergoeding, maar ook de verplichte co2 registratie voor werkgevers en de stijging van de AOW-leeftijd.