Doorwerken na de AOW-leeftijd – waar moet je rekening mee houden?

Doorwerken na de AOW-leeftijd? Steeds meer Nederlanders kiezen hiervoor. Dit artikel bespreekt de regels na de AOW-leeftijd, zoals de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Wat betekent deze wet voor de transitievergoeding, keten van contracten, loondoorbetaling bij ziekte, opzegtermijn en sociale zekerheid? Ontdek daarnaast wat werkgevers ten aanzien van doorwerkers het beste kunnen doen.

De richtlijn loontransparantie in één oogopslag

De Europese Raad heeft in 2023 de Richtlijn Loontransparantie aangenomen om loondiscriminatie te bestrijden. Werkgevers worden geadviseerd om voorbereidingen te treffen voor de implementatie in nationale wetgeving tegen juni 2026. Zie bijgaande flyer voor meer informatie en actiestappen.

Workx lanceert: driedaagse opleiding voor de HR-professional!

Ontdek de nieuwe driedaagse HR-opleiding van Workx, ontwikkeld in samenwerking met SDU. Leer alles over essentiële HR-onderwerpen en ontdek door de praktische handvatten van ervaren Workx-advocaten hoe je dagelijkse uitdagingen zoals concurrentiebedingen en arbeidsconflicten aanpakt. We behandelen recente wetswijzigingen en bieden een interactieve leerervaring met praktijkvoorbeelden. Bereid je voor op de HR-vraagstukken van morgen en meld je aan voor onze cursus op 14 en 21 juni en 8 oktober 2024!

Stageovereenkomst versus arbeidsovereenkomst

Is de stageovereenkomst ook een arbeidsovereenkomst? Als je het goed regelt in principe niet, maar de stageovereenkomst heeft wel een aantal kenmerken van een arbeidsovereenkomst waardoor deze soms ook (onbedoeld) een arbeidsovereenkomst is. In dit artikel zullen we deze kennis opfrissen, rekening houdend met de meest recente jurisprudentie.