Workx lanceert: driedaagse opleiding voor de HR-professional!

Workx is enorm blij met het ontwerp van een eigen driedaagse HR-opleiding in samenwerking met onderwijsinstituut SDU. De opleiding bestaat uit drie cursussen van een dag die je alles leren wat je moet weten als HR-professional en wordt gegeven door Workx-advocaten die op dagelijkse basis met HR-professionals werken. De cursusdagen zijn 14 en 21 juni en 8 oktober 2024.

SDU heeft één van onze advocaten, Emma van der Vos, geïnterviewd over de opleiding. Zie hieronder alles wat je moet weten.

  • Deze opleiding is ontwikkeld als reactie op veel voorkomende vragen van de cliënten op het gebied van HR en arbeidsrecht en de praktische toepassing ervan. Wat zijn de meest voorkomende vragen die HR-managers hebben en welke uitdagingen komen zij tegen?

Wij krijgen elke dag andere vragen, van “een werknemer is naar de concurrent gegaan ondanks zijn concurrentiebeding” , “kunnen wij afscheid nemen van deze werknemer al is hij ziek?”, “onze werknemer heeft zich grovelijk misdragen, is dat reden voor ontslag op staande voet?”, “hoe moet ik deze Cao-bepaling uitleggen?” naar “er wordt geklaagd over overschrijdend gedrag op de werkvloer, wat moeten wij doen?” . Onze cursus is bedoeld om de HR-professionals handvatten te geven zelf de meest voorkomende vragen te beantwoorden en een up-to-date praktijk te hebben.

  • Wat zijn enkele van de essentiële kennisgebieden die professionals in de HR-praktijk moeten begrijpen?

Voor HR-professionals is het essentieel om kennis te hebben van het ontslagrecht, van alle aspecten van de arbeidsovereenkomst, loon, vakantie en te begrijpen hoe je zowel een arbeidsovereenkomst als een vaststellingsovereenkomst kan afsluiten zonder daar dingen in te zetten die later tot enorme ellende kunnen leiden. Wij nemen je tijdens de cursusdagen door alle inhoudelijke stof heen en oefenen samen met jou met praktijkvoorbeelden. Onze ervaring is: je kennis goed op orde hebben betaalt zich later altijd uit.

Wij zien in onze dagelijkse praktijk elke dag voorbeelden van niet goed opgezette arbeids- en vaststellingsovereenkomsten. Dit kan betekenen dat bijvoorbeeld het concurrentiebeding niet afdwingbaar is of het proeftijdbeding niet werkt. Ook kan het leiden tot problemen met salaris en vakantiegeld.

Wij behandelen de ontslaggronden zoals disfunctioneren, verwijtbaar handelen en de verstoorde arbeidsrelatie. Daarnaast komen de vergoedingen, dossieropbouw, de transitievergoeding, de billijke vergoeding, de opzegtermijn en de opzegverboden, de zieke werknemer en natuurlijk het ontslag op staande voet aan bod. Onze ervaring leert dat HR-professionals met opgefriste kennis van deze onderwerpen hun bedrijven geld besparen door secuur te werk te gaan en eventuele potentiële problemen vroeg te signaleren.

  • Op welke wijze worden de recente ontwikkelingen en veranderingen in de wet- en regelgeving behandeld in de opleiding?

Op HR-gebied zijn er bijna jaarlijks wel grote ontwikkelingen. Het is het meest veranderende rechtsgebied. Afgelopen jaren waren interessant met de Wet transparante arbeidsvoorwaarden en de invoering van het minimumuurloon. Komende jaren komt er veel op het gebied van veilige werksfeer en de positie van zelfstandigen in een bedrijf. Wij stippen altijd alle belangrijke wijzigingen aan.

De advocaten die de cursus geven zijn Wies van Pesch, Marlieke Schipper en Emma van der Vos. Meer weten? Stuur vooral een berichtje naar Emma van der Vos (emma.vandervos@workxadvocaten.nl). Aanmelden? Klik dan hier!

For English-speaking HR professionals, we also have an English-language course taught by Naomi Cruickshank, if you want to know more about this course, click here!

Vragen naar aanleiding van het artikel? Stuur één van onze advocaten een berichtje.