Advocatenkantoor arbeidsrecht Workx: Martine Messink

advocatenkantoor arbeidsrecht workx verwelkomt Martine Messink

Advocatenkantoor arbeidsrecht Workx

Advocatenkantoor arbeidsrecht Workx advocaten is verheugd om te kunnen berichten dat Martine Messink per 1 oktober a.s. ons team zal komen versterken.

Martine is arbeidsrechtspecialist en heeft zich in 2016 aangesloten bij het team van Workx. Workx is een gespecialiseerd advocatenkantoor arbeidsrecht. Zij staat (internationale & nationale) werkgevers bij. Bovendien staat zij veelvuldig werknemers bij.

Werkervaring

Martine is haar carrière in 2012 begonnen bij SWDV advocaten. Haar praktijk richtte zich in die periode al met al met name op het arbeids- en ondernemingsrecht. Na enige tijd besloot zij zich met name op het arbeidsrecht te richten. Ze legde zich daarom vanaf dat moment met name toe op individueel en collectief ontslag, arbeidsvoorwaarden en reorganisaties. Haar achtergrond in het ondernemingsrecht is daarom waardevol, Dit met name bij vragen die zich op het snijvlak van arbeidsrecht en ondernemingsrecht bevinden. Aangezien Martine zich verder wil specialiseren in het arbeidsrecht, ging zij op zoek naar een gespecialiseerd advocatenkantoor arbeidsrecht. Zo kwam zij dus bij Workx advocaten terecht.

Workx advocaten is een zogenaamd boutique advocatenkantoor arbeidsrecht Dit betekent dat Workx zich enkel en alleen bezighoudt met arbeidsrecht. Workx is in 2011 opgericht door Jochem de Roos, Maaike de Jong en Marnix Ritmeester. Zij kenden elkaar van de arbeidsrecht praktijkgroep van NautaDutilh. NautaDutilh is het grootste advocatenkantoor van Nederland. In 2014 sloot Bas den Ridder zich bij Workx aan als Partner. Bas heeft jarenlang bij Baker & McKenzie gewerkt als arbeidsrecht advocaat. Met de komst van Martine bestaat Workx inmiddels uit 6 gespecialiseerde arbeidsrecht advocaten.

Studie

Martine studeerde Internationaal en Europees recht aan de Universiteit van Tilburg. Zij rondde daar twee masters af. Haar tweede master, International Business Law, volgde zij gedeeltelijk in Parijs. Dit deed zij aan de l’Institut d’Etudes Politiques de Paris (Sciences Po).
In 2014 rondde Martine het deel ‘Bedrijf’ van de postacademische Leergang Arbeid, Onderneming en Medezeggenschap af. Martine is lid van de Vereniging voor Jonge Arbeidsrecht Advocaten. Daarnaast is zij lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht. Dit maakt haar daarom bij uitstek geschikt voor een advocatenkantoor arbeidsrecht zoals Workx.