Compensatie transitievergoeding – let op: deadline UWV verstrijkt!

Voor transitievergoedingen die vóór 1 april 2020 zijn betaald aan langdurig zieke werknemers (met een ‘slapend dienstverband’) geldt dat tot en met 30 september a.s. een compensatieaanvraag bij het UWV kan worden ingediend.

Kortom: is de transitievergoeding betaald vóór 1 april 2020? Dien dan uiterlijk op woensdag 30 september a.s. de compensatieaanvraag in bij het UWV.

Voor transitievergoedingen die ná 1 april 2020 zijn betaald geldt een termijn van 6 maanden na betaling van de transitievergoeding.

Wil je meer weten over het verkrijgen van compensatie van de transitievergoeding en aan welke voorwaarden moet worden voldaan zie dan ons eerdere artikel. Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op!

*Hulp nodig bij de berekening van de transitievergoeding? Workx heeft hier speciaal een eigen App voor ontwikkeld, zie hier.

**Let op, het UWV compenseert alleen de transitievergoeding berekend tot het moment waarop de werknemer twee jaar ziek was. Bij twijfel over de berekening van de juiste transitievergoeding, aarzel niet om ons te bellen.